Transferföreläsaren och förebilden Emma Leijnse sommarpratar i P1

Transferföreläsaren och förebilden Emma Leijnse är en av årets sommarpratare i P1
 
 
Emma Leijnse, journalist och reporter på Sydsvenskan har sedan 2007 inspirerat ungdomar ute på skolor i Malmö genom att berättat om sitt yrke som journalist och hur det kan vara att jobba inom mediebranschen på olika sätt.  

För en tid sedan presenterades årets sommarpratare i P1 – och Emma är en av dem!

Emmas huvudsakliga bevakningsområde är skolan och förutom att hon beskrivs som en av landets främsta reporter inom sitt område, har hon även skrivit två böcker om ämnet. ”Godkänd” var hennes första bok som gavs ut 2012 och den senaste ”Fördel kvinna- den tysta utbildningsrevolutionen” som gavs ut 2017. Den senaste boken fick ett stort genomslag och det är den som kommer ligga till grund för Emmas sommarprat.

"Jag vill försöka förklara vilka oerhört stora konsekvenser det får när vi låter barn misslyckas i skolan." 
​​​​​​
Du hör Emmas sommarprat den 15 augusti i P1.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter