Sommarhälsning

förändringar hösten 2018

Transfer - Ungas möjligheter, ger framtidstro och framtidshopp
 
Under hösten 2017 påbörjade vi ett gediget arbete med att vidareutveckla Transfers värdeerbjudande - där vi tillsammans med våra partnerföretag och inspiration- och branschföreläsare vill ge Sveriges unga de bästa möjligheterna för att hitta sina vägar till utbildning och jobb. För att tydliggöra vårt erbjudande har vi lagt till och gjort ett förtydligande med vårt namn Transfer - Ungas möjligheter
 

"Föreläsningarna var jättebra! Inspirerande! Nu känns det bättre och jag vet att det är IT jag vill jobba med i framtiden." - elevcitat 

 

Efter att vi har lyssnat till behov och efterfrågan från elever och skolor, kommer vi fortsätta hjälpa er med enskilda föreläsningar men framförallt -  erbjuda fler Transferdagar, riktade aktiviteter och inspirationsinsatser. 

Precis som tidigare, kan du och din skola välja vilket typ av tema, bransch- eller yrkesinriktning ni önskar på er dag - men dagen kommer också fyllas med inspiration och kunskapshöjande aktiviteter som vi utformat genom den feedback och önskemål vi fått genom våra utvärderingar.

Detta hoppas vi kommer ge ett ännu större värde för skolor och elever för att uppnå kunskapsmål i läroplanen, men också ett mervärde till alla som är med och bidrar till Transfer - Ungas möjligheter.   
 
 
Önskar ni en Transferdag för era elever under höstterminen?
Kontakta din region så hjälper vi dig.
   


 

Snittbetyg för våra inspiratör- och yrkesföreläsare

Genom de utvärderingar vi fått in visar det att mer än 90% av eleverna känner att föreläsningen gav dem framtidstro och framtidshopp. Ett snittbetyg på utvärderingarna visar 9,0/10 - Helt fantastiskt! Det är tack vare dig som inspiratör, branschföreläsare och partner som skapar förutsättningarna för dessa unika möten. 

Genomförda transferdagar och riktade insatser

Under vårterminen har vi haft många lyckade Transferdagar och i Väst har vi i kombination med klassiska inspiration- och yrkesföreläsningar, kunnat inspirera närmre 7000 elever. Transferdagar har arrangerats på b.la.  Kunskapsgymnasiet, LM Engströms gymnasium, Elof Lindälvs gymnasium, Mikael Elias gymnasium, Hermods gymnasium, Lindholmens tekniska gymnasium, NTI-gymansiet och Åsaskolan.
Under läsåret 17/18 har 3700 ungdomar i Syd fått tagit del av projektet PÅ VÄG som vi skapat tillsammans med Drömmarnas hus, Ung Företagsamhet och Swedbank. Stort och varmt tack till alla inblandade för ert engagemang! 

Nytt samarbete med framtidsfrön

Under höstterminen 2018 kommer Transfer Väst inleda ett samarbete med Framtidsfrön där vi hoppas nå ut till fler högstadieelever - en efterlängtad målgrupp! Mer information om detta kommer i höst. 

Känner du någon som vill inspirera unga?

Transfer har ett stort nätverk - men det behövs alltid fyllas på med fler kompetenser. Just nu är vi i stort behov av poliser, vårdpersonal, hantverkare och yrken inom byggnad och arkitektur. Har du någon i ditt nätverk som skulle vilja engagera sig och komma ut och möta våra unga - Tipsa dem gärna om oss! 

stort tack till alla i vårt nätverk

Tack alla ni som möjliggör Transfers värdefulla arbete. Tänk vilken skillnad vi gör tillsammans!

Vi ser fram emot en spännande och händelserik höst tillsammans med er - men först hoppas vi så klart att ni får en riktigt fin och härlig sommar!Soliga hälsningar från 
Birgit, Christina, Patrik, Birgitta, Melinda, Susanna, Dan, Katarina, Maud och Lotta 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter