Lärarbubbel i Sthlm 18 augusti

Transfer och Unga Sociala Entreprenörer hälsar er välkomna till höstens första Lärarbubbel

18 augusti 17:30 på The Park, Sveavägen 98!
  
”VAD är, HUR gör vi och VARFÖR socialt entreprenörskap i skolan”

Vi bjuder som vanligt på inspiration och bubbel! Som inspiratörer för kvällen har vi fått tag i två fantastiska personer som passar varandra som handen i handsken. Anton Håkansson, social entreprenör som skapat en app som hjälper barn med svårigheter i skolan att förbereda sig under dagen. Anette Onn är lärare i socialt entreprenörskap och har studerat hur det sociala entreprenörskapet kan fungera som en motiverande kraft, särskilt för elever med svårigheter i skolan.
 
Kvällen i korthet;  
17:30 Mingel med bubbel och lite småplock
18:00 Transfer och Unga Sociala Entreprenörer hälsar alla välkomna
18:05 Birgit från Unga Sociala Entreprenörer introducerar socialt entreprenörskap i skolan - VAD är det sociala entreprenörskapet, HUR kan man göra och VARFÖR är det en god idé?
18:30 Anton från DayCape är ett fantastiskt exempel på en social entreprenör och som dessutom är mycket relevant för skolan. Han berättar om hur det är att vara autistisk och vilket stöd som behövs och presenterar sin app DayCape.
19:15 Berättar Anette om sitt arbete som lärare i socialt entreprenörskap i skolan och om sin forskning om det sociala entreprenörskapet för elever med behov av extra stöd i skolan.
20:00 Vi tackar för oss och avslutar med mingel
 
Mer om inspiratörerna:
Anton Håkansson driver DayCape som han startade eftersom han själv fick diagnosen autistiska drag som liten. Han fick iden till appen i skolan och bestämde sig för två år sen att den måste göras. Han har efter det tillsammans med barn, föräldrar och lärare tagit fram DayCape. DayCape är en app som hjälper till med de svårigheter i skolan och i vardagen som han själv hade. Den hjälper till att förbereda barnen på vad som händer under dagen. Sen kan föräldrar och lärare hjälpa till i bakgrunden med att lägga till aktiviteter under dagen. Idag har DayCape ca 300 barn som använder appen regelbundet. Förhoppningsvis får Anton med sig en pojke som använt appen och som är med i UNICEFS reklamfilm: https://www.youtube.com/watch?v=eit-YZI40u0
 
Anette Onn är lärare i socialt entreprenörskap vid Fredrika Bremergymnasiet i Haninge. Hon studerar på specialpedagogen vid Linnéuniversitetet i Växjö hur det sociala entreprenörskapet kan fungera som en motiverande kraft, utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv. Hon kommer berätta om sitt arbete och sin undersökning. Med sig kommer hon förhoppningsvis få två av hennes tidigare elever!

ANMÄLAN: KLICKA HÄR
(klicka på "Registrera" för att anmäla dig)

Arrrangörer:

Unga Sociala Entreprenörer
Transfer.nu 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter